ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2016

2016-08-03 00:47

 Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της εκκλησίας του χωριού μας «Αγίας Παρασκευής».

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με το τουρνουά χαρτοπαιγνίου «Δηλωτής», την Τετάρτη  20 Ιουλίου 2016, του οποίου ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  27 Ιουλίου 2016, με νικητές τους Κους Παππά Πυθαγόρα και Κοτσαρίνη Χαρίλαο.

 Στην συνέχεια ακολούθησε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παντρεμένων και των ελεύθερων συγχωριανών μας, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, με νικητές τους ανύπαντρους και σκορ 3 – 6. Αν και οι παντρεμένοι ξεκίνησαν δυνατά και με την εμπειρία τους κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με 2 – 0, τελικά η φυσική κατάσταση και το υπερβάλλον ταλέντο των νέων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους.

 Το βράδυ της ίδιας ημέρας εκτελέστηκε η παρθενική παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας στο μουσικό φεστιβάλ του πολιτιστικού συλλόγου του Άγου Σπυρίδωνα. Μία παρουσίαση που εξέπληξε ευχάριστα τόσο το κοινό που το παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και τα ίδια τα μέλη του, καθότι το τμήμα μετρά μόλις 4 μηνών ζωή.  

     

 Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 εκτελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο πνευματικό κέντρο και την πλατεία του χωριού, όπου ακολούθησε μεγάλο πανηγύρι και το 15ο Αντάμωμα των Απανταχού Μυτικιωτών. Την έναρξη του πανηγυριού σήμανε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, που πραγματοποίησε δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση μέσα σε λίγες ημέρες.

 Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αιμοδοσία της νεοσυσταθείσας τράπεζας αίματος του συλλόγου στο Γ. Ν. Άρτας, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και την επόμενη ημέρα ακολούθησε η βόλτα με τα ποδήλατα στα χωριά Απόμερο, Ψαθοτόπι, Ανέζα και Μύτικα. Η αφετηρία ήταν στην πλατεία του χωριού και ο τερματισμός το cafe «Η ΑΥΛΗ», όπου οι συμμετέχοντες δροσίστηκαν με αναψυκτικά και έλαβαν  αναμνηστικά δώρα.

 Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε βόλτα με βάρκες στην Κορωνησία. Μια διαδρομή πρωτόγνωρη και απολαυστική, με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα και την ηρεμία της θάλασσας. Χωρίς να λείψουν και τα απρόοπτα, αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Βροντερό παρόν στην Κορωνησία έδωσε και πλήθος χωριανών που ήρθαν με τι Ι.Χ. αυτοκίνητά τους και όλοι μαζί απόλαυσαν τον πρωινό καφέ στο υπέροχο περιβάλλον του café «ΚΥΜΑ».

   

 Τέλος, το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 με την νυχτερινή προβολή των ιστορικών – αναμνηστικών δημοσιευμένων φωτογραφιών των συγχωριανών μας της δεκαετίας του 60΄. Μια άκρως συγκινητική τιμητική εκδήλωση, όπου όλοι οι κάτοικοι του χωριού αγκάλιασαν και επιβράβευσαν με την ενεργή συμμετοχή τους, εξηγώντας στους νεότερους και θυμίζοντας στους παλαιότερους τα προβαλλόμενα πρόσωπα. Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι με μουσική, φαγητό, μπύρες και αναψυκτικά, το οποίο γεμάτο κέφι κράτησε μέχρι αργά, ξυπνώντας στους παρευρισκομένους συναισθήματα και αναμνήσεις παλαιότερων ετών.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στην υλοποίηση του ανωτέρου προγράμματος εκδηλώσεων του συλλόγου μας.  Επίσης, ευχαριστούμε όσους μας πρόσφεραν δωρεάν τρόφιμα, ποτά, υλικά και δώρα για την υποστήριξη των εκδηλώσεών μας. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για έναν σύλλογο αντάξιο των κατοίκων και της ιστορίας του χωριού μας. 

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode