ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017

2017-04-17 21:31

 Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και μέσα σε κατανυκτική και εορταστική ατμόσφαιρα γιορτάσαμε όλοι μαζί την ανάσταση του Κυρίου μας.

 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Μεγάλη Τετάρτη με την παιδική εορτή στο πνευματικό μας κέντρο, στην οποία μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν λαμπάδες σε καταπληκτικά χρώματα και συνδυασμούς. Ακολούθησε ο στολισμός του επιταφίου την Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία του χωριού μας, μετά την ακολουθία των παθών, όπου οι γυναίκες υπερέβαλαν εαυτό και εξέπληξαν τους χωριανούς με το εξαιρετικό τους δημιούργημα.

 Την Μεγάλη Παρασκευή στην ακολουθία του επιταφίου συμμετείχε χορωδία αποτελούμενη από γυναίκες του χωριού μας, οι οποίες υπό την καθοδήγηση, επίβλεψη και συντονισμό του ιεροψάλτη της ενορίας μας Κο Ρώσσιο Αριστομένη, έψαλλαν τον επιτάφιο θρήνο γεμίζοντας την εκκλησία μας με μελωδικούς ήχους και πνεύμα ευλαβείας και ταπεινοφροσύνης. 

 Το μεγάλο Σάββατο εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας με την λήψη του Άγιου Φωτός από τους Αγίους Τόπους, το οποίο παρέλαβε αποστολή του συλλόγου μας από το αεροδρόμιο Βασιλιάς Πύρρος των Ιωαννίνων και τέλος την Κυριακή του Πάσχα, μετά την τέλεση του Εσπερινού της Αγάπης, ακολούθησε συνεστίαση των χωριανών στο πνευματικό κέντρο όπου αντάλλαξαν ευχές σε εορταστικό κλίμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.       

 Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει την αφετηρία για εσωτερική αναγέννηση, πνευματική εξιλέωση και αδελφική συμπόρευση όλων μας. 

 Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο σύλλογός μας στην σελίδα του στο facebook.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode