ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ

2018-09-21 14:47

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 η εκδρομή του συλλόγου μας στον τάφο του Άγιου Παίσιου στην Θεσσαλονίκη. Ο ιδιαίτερος θρησκευτικός προορισμός αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την συμμετοχή των χωριανών και έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς φίλους του συλλόγου μας να έρθουν μαζί μας και να γνωρίσουν τα θαυμαστά θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.

Η αναχώρηση υλοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 06:30 και μετά από ολιγόλεπτη στάση για καφέ στην Λαστράτα κατευθύνθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Σουρωτής, όπου εντυπωσιάστηκαν από την επιβλητική αρχιτεκτονική του και την οργάνωσή του στην φιλοξενία των επισκεπτών. Κατόπιν προσήλθαν σε ιερό προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παισίου και περιπλανήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού.

Έπειτα επισκέφτηκαν την Θεσσαλονίκη. Εκεί θαύμασαν το πανέμορφο λιμάνι της, φωτογραφήθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, περιπλανήθηκαν στα σοκάκια και τα στενά της πόλης και πήραν τον δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα.

Μετά από μία ολιγόλεπτη στάση για τις καθιερωμένες ζαχαροπλαστικές λιχουδιές, επέστρεψαν στο χωριό περίπου στις 23:00, γεμάτοι φωτογραφίες και εντυπωσιακές αναμνήσεις από το υπέροχο και καταπληκτικό ταξίδι.

Δείτε παρακάτω τμήμα από το φωτογραφικό υλικό της εκδρομής. Για μεγέθυνση καθώς και το σύνολο των φωτογραφιών μπορείτε να επισκεφθείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο σύλλογός μας στην σελίδα του στο FACEBOOK.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και αυτοκίνητο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο