ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

2018-05-11 16:00

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 η εκδρομή του συλλόγου μας στην Καστοριά και τα Γρεβενά. Η τιμή του εισιτηρίου (10€) αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την συμμετοχή των χωριανών και έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς φίλους του συλλόγου μας να έρθουν μαζί μας και να γνωρίσουν τα θαυμαστά αξιοθέατα του τόπου μας.

Η αναχώρηση υλοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 07:00 και μετά από ολιγόλεπτη στάση για καφέ στην Λαστράτα κατευθύνθηκαν στην Καστοριά. Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Μικροκαστρίτισσας, όπου εντυπωσιάστηκαν από την μεγαλειώδες και επιβλητική αρχιτεκτονική του και παράλληλα ενημερώθηκαν από την Ηγουμένη του μοναστηριού για την μεγάλη ιστορία του.

Κατόπιν επισκέφτηκαν την Καστοριά. Εκεί θαύμασαν την πανέμορφη λίμνη της με την πλούσια πανίδα, περιπλανήθηκαν στα σοκάκια και τα στενά της πόλης και απόλαυσαν τις υπέροχες γεύσεις και τα τοπικά φαγητά. Αφού γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν στις ταβέρνες και τα φαγάδικα της πόλης, ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας της Μαυριώτισσας, όπου έμειναν έκπληκτοι από την βυζαντινή ιστορία του και την παλαιότητα των αγιογραφιών.

Έπειτα κατευθύνθηκαν στα Γρεβενά όπου πραγματοποίησαν μία γρήγορη βόλτα στο κέντρο της για καφέ και παγωτό. Στο τέλος, μετά από μία ολιγόλεπτη στάση για τις καθιερωμένες ζαχαροπλαστικές λιχουδιές,  επέστρεψαν στο χωριό περίπου στις 21:30, γεμάτοι φωτογραφίες και εντυπωσιακές αναμνήσεις από το υπέροχο και καταπληκτικό ταξίδι.

Δείτε παρακάτω ένα ολιγόλεπτο VIDEO από την εκδρομή και τμήμα απο το φωτογραφικό υλικό. Για μεγένθυση και το σύνολο των φωτογραφιών μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο σύλλογός μας στην σελίδα του στο Facebook.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος