ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥΝΤΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

2016-11-07 23:42

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016, η προγραμματισμένη εκδρομή του συλλόγου μας. Η συμμετοχή ήταν πέρα του αναμενόμενου και το λεωφορείο ήταν πλήρες.

 Οι εκδρομείς αναχώρησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 07:00 το πρωί με πρώτη στάση την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Πούντας Καναλακίου. Ένα επιβλητικό και απόμακρο μοναστήρι, χτισμένο στους πρόποδες του λόφου δίπλα στο Καναλάκι, με πανοραμική θέα της πεδιάδας και απέραντη ηρεμία, όπως αρμόζει στον ασκητικό τρόπο ζωής. 

 

 Η Ηγουμένη, γεμάτη χαρά και ευγένεια, τους υποδέχτηκε στην Μονή καλωσορίζοντας τους με το παραδοσιακό κέρασμα των λουκουμιών. Έπειτα ακολούθησε Ιερά Παράκληση περί υγείας από τον Ιερέα του χωριού μας Πατέρα Θωμά στον ιερό χώρο που βρίσκεται ο τάφος της πολιούχου του χωριού μας.

 Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, όπου μετά από μία μικρή στάση στον Αερολιμένα Ακτίου – Πρέβεζας για καφέ και κολατσιό, περιπλανήθηκαν στην έκθεση του Α/Απ Ακτίου που πραγματοποιείτε, όπως σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια, για τον εορτασμό των πολιούχων της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Εκεί θαύμασαν τα αεροσκάφη RF-4, MIRAGE F-1, το ελικόπτερο ΑΒ-205, το Μη Επανδρωμένο αεροσκάφος «ΠΗΓΑΣΟΣ», τα αντιαεροπορικά,  τα οχήματα καθώς και τα λοιπά συστήματα που διατηρεί η Π.Α. στην κατοχή της. 

 Κατόπιν επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Φανερωμένης στην Λευκάδα, όπου προσκύνησαν και φωτογράφησαν τα ιερά λείψανα των αγίων που τίθενται σε δημόσια προβολή και λαικό προσκύνημα. 

 Εντυπωσιακή ήταν η περίοπτη θέση που είναι χτισμένο το μοναστήρι, γεγονός που αφήνει στους επισκέπτες του έντονη την διάθεση για χαλάρωση, ηρεμία και περισυλλογή, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα των δυτικών ακτών και της πόλης του νησιού.

 Έπειτα, αφού σταμάτησαν στην πόλη για πρόχειρο και γρήγορο φαγητό, πήραν τον δρόμο της επιστροφής με κατάληξη την άφιξή τους στην προγραμματισμένη ώρα 16:00.

 Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στην εκδρομή μας και δεσμευόμαστε για νέα «εξόρμηση» σύντομα, με στόχο την διασκέδαση των μελών και φίλων του συλλόγου μας, διατηρώντας το κόστος χαμηλό και προσιτό για όλους.

Για μεγέθυνση των φωτογραφιών επισκεφτείτε την συλλογή «εκδηλώσεις» στην σελίδα του συλλόγου στο facebook.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode