ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΜΥΤΙΚΑ

2023-04-12 22:20

Συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες στον περιβάλλον χώρο στο εκκλησάκι, με τσιμεντοποίηση της περιμέτρου του κτίσματος, του χώρου έκθεσης της παλαιάς αλωνιστικής μηχανής και τμήματος της περίφραξης που έλειπε.

Εικόνα

Θα ακολουθήσει επιχωμάτωση του υπόλοιπου εμβαδού για ευθυγράμμιση του εδάφους  και κατόπιν σπορά – φύτεμα ανθεκτικού χόρτου και τοποθέτηση κιγκλιδώματος.

Εικόνα

Στο τέλος θα τοποθετηθούν παγκάκια, η κατασκευή των οποίων θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση του έτερου Συλλόγου του χωριού μας «Απανταχού Μυτικιωτών Η Αγία Παρασκευή» και η τοποθέτηση της μηχανής στην θέση της όπου θα συντηρηθεί και θα βαφτεί.

Εικόνα

Έπειτα θα περάσουμε στην δεύτερη φάση διαμόρφωσης του χώρου, η οποία θα εκτελεστεί με την βοήθεια των τοπικών φορέων, όπως φωτισμός, ύδρευση, καθαρισμός του αυλακιού - καλαμιών και αναστήλωση - συντήρηση της μικρής εκκλησίας.

Εικόνα

Στην φάση αυτή θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και κάποιες από τις ιδέες που μας έχουν ήδη προταθεί, όπως π.χ. κατασκευή δεντρόσπιτου για τα μικρά παιδιά πάνω στον πλάτανο, κατασκευή οικήματος ή εγκατάσταση container για λαογραφικό μουσείο, τοποθέτηση ειδικού τραπεζιού για νυχτερινές «μαζώξεις» των κατοίκων κ.α., ιδέες που κάποιες απαιτούν ειδική άδεια και κάποιες πολλά χρήματα.

Εικόνα

Παραμένουμε στην διάθεση κάθε συγχωριανού μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ζητάμε την βοήθεια όλων, είτε με προτάσεις και ιδέες είτε με προσφορά υλικών και μέσων για την πραγματοποίηση των ανωτέρω σχεδίων.

Εικόνα

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.