ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

2020-06-14 09:12

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

 Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8η Ιουνίου 2020 συζητήθηκε η πραγματοποίηση του 19ου Ανταμώματος Απανταχού Μυτικιωτών στις 25 Ιουλίου, με μουσική κάλυψη από την δημοτική ορχήστρα του Κου Μετσοβίτη Απόστολου και τραγουδιστές τους Σπύρο Σιώλο και Ντίνα Αλεξοπούλου, σύμφωνα με την απόφαση Νο 4 της συνεδρίασης της 1ης Φεβρουαρίου.

  Λόγω των περιοριστικών μέτρων των αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρωταρχικό μέλημα του Δ.Σ. είναι η διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων. Δεδομένου ότι κύριος στόχος του πανηγυριού είναι ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, πολιούχο του χωριού μας και η αναβίωση παλαιών εθίμων μέσα από το ετήσιο αντάμωμα των συγχωριανών μας, αποφασίστηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα και να τηρηθούν τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας:

  1. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 500 άτομα (κάλυψη 55%) , διασφαλίζοντας έτσι έκταση 7 τετ. μέτρων ανά παρέα 5 ατόμων και απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου πέριξ των καθήμενων σε κάθε τραπέζι.   

  2. Υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται καθιστοί, εκτός των περιπτώσεων εισόδου - εξόδου από τον χώρο της εκδήλωσης και τον χορό.

   3. Οι σερβιτόροι, οι διανομείς των λαχνών και οι εργαζόμενοι στον χώρο ψησίματος θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα ή προσωπίδα προστασίας και μελετάται η αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικού προστατευτικού (πλεξιγκλάς) στον χώρο των ποτών και φαγητών.

   4. Μέγιστος αριθμός ατόμων στην πίστα για χορό καθορίζονται τα 10 άτομα (1 άτομο ανά 5 τετ. μέτρα), τα οποία δύναται να φορούν γάντια ή να χρησιμοποιούν μαντήλια που θα βρίσκονται για τον σκοπό αυτό στην πίστα. Για την διευκόλυνση του κόσμου μελετάται το ενδεχόμενο ύπαρξης δύο ή περισσότερων πιστών χορού.

   5. Ύπαρξη αντισηπτικού σε όλα τα τραπέζια, στις πίστες και στους χώρους εργασίας των διοργανωτών.     

 6. Καθιέρωση ατομικής δωρεάν πρόσκλησης για αυτόματη καταγραφή των παρευρισκομένων, παρέχοντας σε όλους τους χωριανούς μας την δυνατότητα προμήθειάς τους από τις προηγούμενες ημέρες της εκδήλωσης και σχεδιασμού των τραπεζιών τους σύμφωνα με τον αριθμό των ατόμων της παρέας τους . Για οικογένειες με περισσότερα από 5 άτομα δύναται ο σχεδιασμός τραπεζιών ανάλογων θέσεων. Επισημαίνεται ότι μετά τον σχεδιασμό των τραπεζιών δεν είναι εφικτή η τροποποίησή τους, λόγω της εξασφάλισης των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των καθισμάτων.

  Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω μέτρα προστασίας ακολουθούν τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα της πολιτείας. Σε περίπτωση έκδοσης νέου πρωτοκόλλου με αυστηρότερα μέτρα ή ακύρωση των εκδηλώσεων, θα επανέρθουμε με νέα σχετική απόφαση.

 Αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία της διασκέδασης υπό συνθήκες περιορισμού και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, το Δ.Σ. δηλώνει αποφασισμένο να τηρήσει αυστηρά όλους τους υγειονομικούς κανόνες και να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή παρουσία των παρευρισκομένων. 

 Αναγνωρίζοντας την πιθανή ύπαρξη αποτελεσματικότερων ή/και ασφαλέστερων προτάσεων στην διοργάνωση του πανηγυριού εκ μέρους των μελών μας, καθώς και την εύλογη επιθυμία τους προσκόμισης των ετήσιων συνδρομών, αποφασίστηκε η λειτουργία του γραφείου του Συλλόγου κάθε Σάββατο και ώρες 19:00 – 20:30.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode